INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ország boltja verseny
Fizetési megoldás
TOP termékek
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kijelzővédő fóliák

Fő kategória >Kijelzővédő fóliákA fóliafelrakás művészeteValószínűleg előbb-utóbb döntesz, melyik fóliát választod. Amennyiben nem az üzletben rakatod fel, mi most segítünk neked abban, mit kell tenned lépésről-lépésre, hogy aztán az eredménnyel elégedett legyél.

Válassz egy tiszta asztalt, vagy tedd azzá azt egy zárt helyiségben, ahol majd megtörténik a fóliázás. Nem műtőre gondolunk, hanem egy szobára vagy inkább a konyhára az otthonodban. Távolítsd el a morzsákat, minden olyan szennyezést, tárgyat, ami akadályozna a folyamatban, töröld le egy nedves ruhával a felszínt, ahol ügyködni fogsz.Mindenképpen moss kezet szappanos vízzel.Készíts elő egy mikroszálas szemüveg- vagy képernyőtisztító anyagot, és akár folyadékot is. 
Töröld le a telefon képernyőjét a puha textillel, különösen ügyelj a keretre, ott is legyen pormentes a felület.Majd vedd ki a fóliát a csomagolásból, távolítsd el róla azt a - szintén - fóliát, amely védte eddig a ragasztani kívánt felület levegővel vagy egyébbel való találkozását. Csak a széleit érintsd és helyezd el a kereteknél elsőként, majd, ha pontosan érintkezik a kerettel, akkor alulról felfelé nyomogasd rá a fóliát a telefon képernyőjére. Felfelé simító mozdulatokkal távolítsd el a légbuborékokat, akár egy vonalzóval vagy egy bankkártyával.Ha a simítás után is maradt még buborék, azt ugyanezekkel a mozdulatokkal el tudod távolítani. Ha pici ujjlenyomat maradt a két felszín között, azzal ne foglalkozz, kis idő múlva el fog tűnni az eddigi megfigyelések alapján. Ha elcsúszott a telefonon a védőfólia, akkor óvatosan szedd le és rakd rá még egyszer pontosan, majd újra hajtsd végre a simító műveletet.

 

 

Képernyővédő fóliák sima, enyhén hajlított és lekerekített kijelzőkhöz: 2D, 2.5D és 3D

2D

Az első okostelefont, amely a maihoz hasonló kijelzővel és formával rendelkezett, az iPhone dobta piacra 2007 júniusában.  Ez már 2D kijelzős készülék volt, melyet a mostani felhozatalban is bőven megtalálunk. Ez egy tiszta, lapos, egyenes felület, melyen a pontok ugyanabban az egy síkban vannak. A képernyő szélei nem íveltek, nem hajlítottak.

A 2D kijelzőre ajánlatunkban megtalálsz műanyag- (PET, TPU) és edzettüveg alapanyagú fóliát is attól függően, milyen mértékű védelmet szeretnél a telefonodra. Előző kettő vékonyabb, de biztonságos réteget képez a telefonodon, míg utóbbi vastagabb, strapabíróbb a környezeti ártalmakkal szemben. Kínálatunkban számos méretben, és sok-sok márkához találsz képernyővédő fóliát.


2.5D

A 2.5D kijelző enyhén hajlított felülettel rendelkezik. 2015 táján jelent meg ez az íveltebb, lekerekített szélű modell. Az új forma azonban csak egy felszíni dizájnelem, mely trendibbé, finomabbá formálja a telefont. Nincs mögötte technológiai újítás. Ilyen termék például a Google Nexus 6, a Xiaomi Mi Note és Apple iPhone 6 is.

Kiváló képernyővédő fóliákat kínálunk a 2.5D-s kijelzőre, melyek közül az egyik típus csupán a sík felületet fedi, a másik pedig az egész kijelzőt. Lekerekített gyémántüveg fóliáink megvédik a telefont a külső sérülésektől, szennyeződésektől, könnyen tisztíthatók.

3D

A 3D kijelző nagyobb, ívelt üvegfelületet jelent.  Ilyen lekerekített dizájn jellemzi az LG G Flex sorozatát, a Samsung Galaxy Note Edge és a Galaxy S6 Edge típusokat is. Ezek esetében már a technológia is követi a formát, azaz nem csupán egy sík felület széleit tették íveltté, hanem maga a tartalom is változott: többek között rugalmas elektronikus áramkörök és az elektronikus kristálycső van a háttérben, tehát drágább, modernebb konstrukció, mint az előzőek.

Képernyővédő fóliák közül 3D kijelzőre a gyémántüveg fóliát ajánljuk, mely a képernyő teljes felületét fedi, könnyen tisztítható, védi a készüléket a sérülésektől, szennyeződésektől.

* * *

A fólia kiválasztásának ismérvei – melyiket, mire és miért?A neten rengeteg lehetőség közül választhatsz, ez számodra sem újdonság, de kérdés, hogy mi alapján hozd meg a döntést, ha nem tudod, melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Mi most feltérképeztük, mit miért érdemes választani és miért.

 PET – az elegáns

Elsőként a PET alapanyagú fóliát vesszük górcső alá. Ebből a műanyagfajtából készülnek az ásványvizes palackok és némely ételtároló dobozok, tehát ez egy lágyabb matéria.
Előnye, hogy - fentiekből következően - nagyon hajlékony, könnyed felület, szinte nem is látszik, hogy a képernyőn van. Kellemesen sima, finom a tapintása, ráadásul olcsón beszerezhető. 
Hátrányai is vannak természetesen, mivel van egyfajta merevsége is, ami miatt iPhone-ra például nem applikálható. És ami az előzőekből fakad: nagyon finom a felületük, ezért könnyebben is karcolódnak meg, sebezhetőbbek, nem védik a meg a telefon képernyőjét annyira, mint más műanyagok.TPU – a hasznos

A második lehetőség a TPU alapanyagú fólia, melynek szintén vannak pozitívabb és kevésbé jó tulajdonságai. Leszögezhetjük, hogy ezt bármelyik telefonra fel tudod tenni, mindegyikkel kompatibilis. Jobban védi a képernyőt, mint a PET, és amellett, hogy jó áron hozzájuthatsz, bizonyos esetekben garanciát is kapsz mellé. A hátránya, hogy nem olyan könnyen tehető fel, lényegesen merevebb, kevésbé vékony anyag. Ezen kívül az állagából fakadóan buborékok képződhetnek a felületre felhelyezéskor, melyek eltávolításával is bíbelődhetsz egy ideig. Valamint, mert ezzel nincs vége sajnos, a képernyő ránézésre nem teljesen tükörsima, picit szederjesnek, nagyon eltúlozva, rücskösnek mondanánk, ugyanakkor van egy bizonyos mértékű öngyógyító képessége. Ha nem éri mély karcolás, csak nagyon felszíni sérülés, akkor az képes eltűnni a fóliáról.Edzettüveg – a kemény

A kemény edzett üveg ezzel szemben kimondottan nem képes az öngyógyításra, viszont megadja azt, amit a műanyag ilyen mértékben nem tud: megvédi a telefont a jelentősebb felszíni sérülésektől, karc- és cseppmentes felületet biztosít. Sajnos ennek is van még hátránya, márpedig az, hogy határozottan látszik a jelenléte és nagyon törékeny. El kell döntened, hogy inkább az esztétikai tényezők, a külső megjelenés nívója a fontos számodra, vagy inkább a védelem, a tartósság. Ár-érték arányban teljesen jó választás lehet, bár még ez a megállapítás is szubjektív. Nem olcsó, de nem is drága megoldás.


Nano Liquid – a folyékony

Ez a fajta “fóliázás” az egyik legújabb technika, amelyet azért nehéz egyelőre ajánlani, mert nem olyan egyszerű igazi mélységében tesztelni. Itt egy speciális folyadékkal borítják be a telefon képernyőjét, ami az anyag természetéből fakadóan egy vékony, sima, szinte fénylő felületet ad, viszont kétes, hogy igazi védelmet biztosít. Nem lehet pontosan tudni, hogy a karcolás, sérülés csak a fóliát érte-e, vagy esetleg a képernyőt is. Leszedni, eltávolítani nem lehet, egyszerűen, ahogy telik az idő, úgymond lekopik a felületről. 

* * *

 

Webáruház készítés