Hírlevél
TOP termékek
INGYENES SZÁLLÍTÁS

TTB Blog
2018.11.08 13:59

Samsung Galaxy S8 - jobb, mint az S9?

A Samsung Galaxy S9 egy fantasztikus, professzionális mobiltelefon, de e sikeresség ellenére muszáj egy komolyabb pillantást vetnünk az S8-ra is, figyelembe véve azt, hogy szuper jó az ára, és több kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik.

Samsung Galaxy S8 - jobb, mint az S9?

Az S8 a 2016-os S7-hez képest nagy lépés. Sokkal vonzóbb, és értékesebb is elődjénél, mivel több jelentős változást eszközöltek rajta: kiváló teljesítményű kamerája, oktacore processzora a legalapvetőbb, de kivitelében is szebb lett nagyobb méretű képernyőjével, dizájnosabb megjelenésével. Ugyanakkor az S9 közel sem jelent ekkora minőségi ugrást az S8-hoz képest. Utóbbi olcsóbb, mint a legújabb Galaxy, viszont rengeteg szempontból mégis viszi a prímet.

 

 

Megjelenés

Már a kinézete is szemet gyönyörködtető, köszönhetően az új formatervezésnek. A kijelző szélesebb, elegánsabb, ívesebb lett követve a trendet, melyet az iPhone X és a OnePLus 5T indított el. Ennek a megvalósításához azonban a kapacitív navigációs gombokat el lehetett felejteni, helyette szoftveralapú háttér kialakítására volt szükség.

 

 

Kijelző

A Samsung Galaxy S8 kijelzője maximálisan hozza az elvárt minőséget: a színpontosság, a kontraszt, a felbontás, a fényerő mind hibátlan. Képaránya szokatlan lehet elsőre. 18,5:9-es, mely azt jelenti, hogy hosszabb és vékonyabb, mint az eddigi átlag, de azt is, hogy sokkal könnyebb egykezes üzemmódban használni.

A gyártó azzal magyarázza a képarány létjogosultságát és előnyét, hogy így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több feladatot is tudjanak ellátni a képernyőn. Kérdés, erre valóban szükség van-e, mivel az S8 annyira gyors, hogy szinte felesleges a szimultán két ablakos használat. Pillanatok alatt válthatunk egyikről a másikra.

A másik kritikus pont az, hogy a klasszikus képarányra megszerkesztett videók (16:9) megjelenése a képernyőn kissé ronthatja az összképet az ilyen esetben megjelenő fekete sávokkal. Ez így valóban megkérdőjelezi a kijelző alapvető célját.

 

 

Specifikáció és teljesítmény

A most egyéves Galaxy S8 nem a legfrissebb darab, ennek ellenére tartja magát a frontvonalban: még mindig kielégíti az igényeket teljesítmény és felépítés terén is. Nem fog csalódást okozni. Jelenleg is nagyon népszerű, de már kezdjük érteni, miért.

Megbízható, bírja a kiképzést, az időt, fáradhatatlan. Ez megmagyarázza a Samsung DeX dokkoló használatának fontosságát.

Az S8 képes kihasználni az összes új technológiát. Az akkumulátor sajnos nem a legjobb, de semmi nem tökéletes. Az akksi élettartamát vizsgáló tesztek alapján közel sem szörnyű a mért eredmény (16 óra, 45 percig bírta), de ennél még az S7-es is jobban hasít.

 

Előnyei:

Látványos kijelző, kiváló kamera, lenyűgöző megjelenés, extra gyorsaság (gyilkos tempó)

Hátrányai:

Viszonylag még mindig a drágább kategória, az akkumulátor élettartama nem éri el az elődje akksijáét

 

Samsung galaxy s8 telefontokok:

http://www.telefontokbirodalom.hu/spl/963068/Samsung

Webáruház készítés