Hírlevél
TOP termékek
INGYENES SZÁLLÍTÁS

TTB Blog
2018.11.07 08:16

A 8 legfontosabb mobilkiegészítő, amire előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz

Vannak alap mobil kiegészítő darabok, amelyek nem hiányozhatnak egy mobilos háztartásából. Vannak tartozékok amelyek megvédik a készüléket, mint a kijelzővédő fólia, vagy egy üésálló telefontok, és vannak olyanok amelyek kiterjesztik a teljesítményét, mint például egy külső akkumulátor, vagy egy bluetooth headset. Ilyen kötelező darabokat szedtünk most össze nektek.

A 8 legfontosabb mobilkiegészítő, amire előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz

Telefontokok 

A telefontok használata nem buta hóbort, hanem nagyon fontos dolog. Nem csupán azért, mert mutatósabb és egyedibb lesz a telefonunk, hanem azért is, mert megvédjük értékes eszközünket a külső sérülésektől, környezeti ártó hatásoktól.

A formák és színek tárháza majdnem végtelen, rengeteg telefontok közül választhatunk. Érdemes átgondolni, számunkra melyik a legkényelmesebb, legpraktikusabb és legjobb verzió, ettől függetlenül persze sokszor érzésből döntünk. És nincs ezzel semmi baj. Sokszor sokkal jobb termék mellett tesszük így le a voksunk. Több szempontból is csoportosíthatók a termékek: alapanyag, dizájn, nyithatóság, a testre helyezhetőség mikéntje és “biztonsági” szint alapján. Mi most az első szempont szerint vesszük sorba a telefontok-arzenált.

Elsőként a slim - vékony - tokokról ejtünk néhány szót. Ezek a műanyag vagy gumi alapanyagú borítók könnyűek, nem foglalnak sok helyet és mutatósak. Ebbe illesztve simán, kényelmesen elfér a telefonunk a farzsebünkben is, ugyanakkor sajnos ez a tok nem igazán védi a készüléket. Belefolyik a víz, könnyen sérül némelyik változat, viszont még mindig ez a legolcsóbb. Ráadásul számtalan színben és mintával kapható, ami újra a vonzó kategóriába löki fel a terméket.

Az oldalra vagy lefelé kihajtható tokok már sokkal komolyabb védelmet biztosítanak, kevesebb por, környezeti hatás éri így a készülékünket. Általában valódi vagy műbőrből készülnek, drágábbak is, mint a szilikontokok, de minőségük is jobb. Ebből a típusból is nagyon sokféle minta és szín érhető el. Arra kell csupán odafigyelni, hogy némelyik tok nem fedi rendesen az egész készüléket, ebben az esetben viszont nem tudja jól ellátni funkcióját.

Léteznek kemény műanyagból készült, színes vagy monokróm tokok, melyek nagyon nagyfokú biztonságot adnak a telefonnak, viszont kissé olyan, mintha féltéglával közlekednénk. Nehezebb és nagyobb helyet foglalnak, és kevésbé dizájnosak, mint a fenti két típus.

 

 

Fóliaverziók

Sokkal hosszabb lehet telefonunk élettartama, ha ezzel a kis eszközzel ellátjuk.

Választhatunk vékonyabb, kevésbé látható fajtát, mely sérülékenyebb ugyan, de szebb is, vagy próbálkozhatunk egy keményebb verzióval, az edzett üveggel is, ami viszont strapabíróbb egy bizonyos szempontból, mint a PET, viszont törékenyebb is. Létezik még a kettő közti TPU nevű alapanyagból készült és folyékony állapotú fólia is.

 

Külső akkumulátorok 

Mivel szinte folyamatosan használjuk a telefonunkat, valószínűleg sűrűn van szükségünk annak feltöltésére is. Számos gyártó terméke elérhető már, de mindről elmondható, hogy ma már nem kell napokig tölteni az első alkalommal sem ezeket a készülékeket.

Fontos, hogy rendeltetésszerűen használjuk, ne töltsük túl és ne is várjuk meg, amíg teljesen lemerül. Egyszerre nem töltünk akksit és arról telefont, hanem az akksit töltjük, majd, amikor szükség van rá, kötjük össze a telefonnal. Nyilvánvalóan olyan helyen tároljuk, ahol nem sül vagy fagy meg, és nem is ázik el.

 

Töltőtípusok

A telefonok feltöltésére is számos lehetőségünk van. A szimpla töltők mellett léteznek már olyanok, melyek egyszerre adnak lehetőséget Android és iPhone töltésére, olyanok, amelyek napelemmel működnek, és természetesen vannak autóban használható változatok is különböző csatlakozásokkal, kábellel vagy kábel nélkül. A power bankok mellett ezek is elengedhetetlen darabjai életünknek.

 

Ujjtámaszok: a popsocket és a gyűrű

A popsocket elsőre talán felesleges kiegészítőnek tűnhet, ám a használata közben derül ki, hogy nem az! A megjelenése csak hab a tortán, lényege a funkcionalitásában rejlik. Amennyiben éppen nincs rá szükség, akkor csak összecsukott állapotban helyezkedik el telefonunk hátoldalán, amelyre az öntapadós felületének köszönhetően rögzítettük. Gépelés, szelfizés, vagy egyéb telefonos ügyintézés közben segíti a stabil tartást ez a kör alakú, kihúzható grip. Ha passzívan szeretnénk a telefonunkat nézni, akkor pedig a harmadik fokozatba állítható alkalmatosság segíti a készülék kitámasztását, stabil rögíztését adott pozícióban.

A gyűrű is hasonló tevékenységek (képernyőn való írás, szelfizés) során hasznos, mivel segít abban, hogy biztosan tartsuk meg a telefont, fotózásnál elkerüljük a bemozdulást, azaz stabilabban hajtsuk végre azt, amit elkezdtünk. Ezek a gyűrűk 360 fokban elfordíthatók, a telefon kitámasztására is megfelelőek. Elhelyezésük a popsocketekhez hasonlóan a telefon hátlapjára történik.

 

Headsetek

Sokféle kialakítású headset létezik, 100%, hogy mindenki megtalálja azt, ami igazán neki való. Lehet ez dizájnosabb, különlegesebb kivitelű darab, de lehet igazán jól funkcionáló, a külsőre nem akkora hangsúlyt fektető termék. Létezik fejre helyezhető mikrofonos, illetve a fülbe dugható változat. Ennek az eszköznek a használatával magunkért is teszünk, hiszen elkerüljük, hogy a telefon folyamatosan a fejünk mellett legyen. De másokért is, mivel tekintettel vagyunk a minket körülvevő emberekre.

Webáruház készítés